Christian Lacroix

Od LVMH-jeve ustanovitve modne hiše l. 1987 je Christian Lacroix, tedanji umetniški direktor, postavil temelje za pisan in živahen baročni stil, ki ga je navdahnilo njegovo rojstno mesto Arles. Latinskoameriške inspiracije, barve ter inovativne oblike izposojene iz gledališča, so v modnih krogih pomenile senzacijo in svežino. Zelo hitro so njegove kreacije, kot npr. »poof« krilo, pričele nositi največje mednarodne zvezdnice, kot so Madonna, Julianne Moore in Uma Thurman. Kolekcije so predstavljene širom sveta in podprte s strani najbolj vplivnih narekovalcev mode.

Modna hiša je prve konfekcijske kolekcije skupaj z dišavami in modnimi dodatki poslala na tržišče leta 1988, bile pa so navdihnjene z vsemi značilnostmi visoke mode. Sledila so odprtja trgovin, le-te pa so še dodatno vzpodbudile razvoj znamke in njen mednarodni vpliv. Glavno vodilo več zaporednih modernih konfekcijskih kolekcij, npr. Bazar in Christian Lacroix Jeans, je bil pristop k bolj vsakodnevni modi skupaj z lansiranjem dišav, ki so bile v harmoniji s kolekcijami.

Od leta 2010 naprej ima znamka Christian Lacroix novo umetniško direktivo in se prodaja v več kot 5500 ekskluzivnih outlet trgovinah. Kolekcije njihovih izdelkov so zelo raznolike, vse od moških konfekcijskih oblačil, ki se uspešno in edinstveno razvijajo, do raznovrstnih kolekcij dodatkov, kot so usnjeni izdelki, ure, nakit, sončna očala, šali, kravate in dišave. Svet domačega dekorja bogatijo s tkaninami za tapeciranje in za notranjo opremo, tapetami, blazinami, preprogami, porcelanom, zvezki in dišečimi svečami.

Znamka Christian Lacroix se je obdržala zaradi svojih brezčasnih vrednot. Rezultat je bajno bogat, prepleten modni svet, ki se lahko nenehno reinterpretira, spreminja in razsvetljuje. Znamka Christian Lacroix je v osnovi moderna in dinamična. Ves nabor izdelkov znamke je moč videti v njihovem Mix & Match butiku na Place Saint Sulpice v Parizu.

Vaš izbor

V vašem izboru ni izdelkov.
Potrebujete navdih?

Pojdite na izdelke
  • {{ item.product_code }} {{ item.brand | brand }}

Za iskanje žal ni zadetkov

Poskusite znova
najden izdelek najdenih izdelkov